Dødsannonse

Dødsannonse

En dødsannonse har som hensikt å bekjentgjøre en persons bortgang, og kan gjøres tilgjengelig på flere måter. Ofte blir den publisert i en eller flere aviser, nettavis og på en digital minneside.

Leter du etter en bestemt dødsannonse? Se heller våre minnesider.

Hvordan utforme og skrive en dødsannonse?

Sammen med en bekjentgjøring av en persons bortgang, benyttes også dødsannonsen til å si noe kort om de etterlattes forhold til avdøde, samt å gjøre tid og sted for begravelsen kjent. I annonsen kan man også si noe om eventuelle ønsker for donasjon til ulike organisasjoner som alternativ til blomster. I en del aviser er det også mulig å legge ved et bilde av den avdøde om man ønsker det.

Dødsannonsen inneholder

  • Et ønsket symbol – Det er mange symboler tilgjengelig, og kan eksempelvis være et kors, blomst eller fredsdue. Vi er behjelpelige med å veilede deg om symboler.
  • Avdødes roller – Eksempelvis hustru, mor og søster ved kvinne, eller mann, far og bror ved mann, i tillegg til at man kan legge til flere beskrivende uttrykk i denne teksten.
  • Avdødes navn, fødselsdato og dødsdato – Her er det også ulike alternativer for hvordan man ønsker å beskrive dødsfallet. Dette kan eksempelvis være “sovnet stille inn”, “forlot oss så altfor tidlig” eller “ble revet bort”, alt ettersom årsaken til dødsfallet og hva man ønsker å uttrykke i dødsannonsen. Det er også mulig å sette inn egne vers, dikt og minneord her, dersom man ønsker det.
  • Tid og sted for begravelsen og eventuelle ønsker for donasjon – Dette er med unntak om begravelsen skal finne sted i stillhet.

 

Vi i Jølstad begravelsesbyrå er behjelpelige med utforming av dødsannonsen og å sende den til gjeldene aviser. Annonsen kan også ligge både på trykk og i nettavis. Vi oppretter i tillegg en egen minneside for den avdøde på våre minnesider.

Dette gjør at dødsannonsen blir søkbar i søkemotorene, og kan enkelt deles i sosiale medier med familie, venner og bekjente ved ønske. Dette er en kostnadsfri tjeneste i dag.

 

Eksempler på dødsannonser

Nedenfor finner du en mal for veiledning til utforming. Malen er også tilgjengelig for nedlastning.

Veiledning bokmål

 

Last ned veiledningen som PDF

 

Veiledning nynorsk

 

Last ned veiledningen på nynorsk som PDF

Symboler til dødsannonse

Trenger du hjelp til å planlegge en begravelse?

Kontakt oss