Planlegg begravelse

Vi tilrettelegger for dine individuelle behov og ønsker, og vår erfaring og lokalkunnskap kan være til god hjelp når du skal treffe dine valg.

Avtal samtale
Video bilde

Kom i gang med planlegging av begravelse

Vi bistår deg gjennom hele prosessen, slik at både avdøde og etterlatte får en fin og verdig avskjed.

Hvilke valgmuligheter har jeg til en begravelse?

Til en seremoni er det mange valg som skal tas. Blant annet blomsterkiste/urner, kirkeprogram, seremonitypekistetransportsang og musikk, med mer. I seksjonen nedenfor vil du få mer kortfattet informasjon om noen av de ulike valgene man står ovenfor.

Vi har også en digital planlegger der du får mulighet til å planlegge din egen begravelse. Her vil etterlatte ha mulighet til å innhente informasjon om ønskene den avdøde hadde til sin egen begravelse, noe som fører til at de valgene etterlatte sitter med ofte blir enklere.

Ulike valg ved en begravelse

 • Seremonitype

  Alle begravelser er forskjellige. Noen ønsker et mer personlig preg på det, hvor de ønsker å gjennomføre en seremoni på sin måte. Jølstad samarbeider også med muslimske, kristne og human-etiske organisasjoner som kan bistå til at gjennomføringen av begravelsen skjer etter religion og livssyn. Som ledende byrå i bransjen har vi lang erfaring med begravelser innen flere trossamfunn og forskjellige seremonityper.

  Mer informasjon om valg av seremonityper

 • Kiste eller urne

  Kister

  Hos Jølstad innehar vi et stort sortiment av kister i ulike utførelser og prisklasser. Alt fra eksklusive kister i mahogni, til enkle furukister. Du vil få muligheten til å velge den kisten som passer ditt budsjett. Hos oss kan du også ved ønske dekorere kisten selv.

  Kistene vi leverer kommer uten religiøse symboler, men dette kan bestilles og ettermonteres.

  Urner

  Om den avdøde skal kremeres, har vi et bredt utvalg urner som du kan velge mellom. Alt fra gratis kommunale urner, til mahogny dekorerte urner. Her varierer prisklassene.

  For å se hele vårt sortiment, kan du gå inn på våre sider om urner.

 • Sang og musikk

  Sang og musikk til en begravelse er alltid en stor utfordring. Er det eksempelvis et ønske om å få noen du kjenner til å synge? Hvilke sanger skal du velge, og hvilke salmer skal leses? Valget av riktig sang, musikk og salmer setter gjerne prikken over i-en for å gi den avdøde avskjeden som den fortjener.

  Er du tom for ideer, kontakt din lokale gravferdskonsulent eller gå inn på våre sang- og musikksider og hent inspirasjon fra vår spilleliste som er integrert på våre nettsider.

  Sang og musikk

 • Blomster

  Valget av blomster til en begravelse er med på å sette atmosfæren og farge på seremonien. For å forenkle prosessen med å bestille blomster via et ekstra kontaktledd, kan din blomsterbestilling gjøres via våre egne butikksider for blomster.

  Vårt utvalg av blomster kan du se på våre blomstersider eller du kan bla deg gjennom vår katalog under planleggingssamtalen du har med oss og foreta valgene da.

  Mer informasjon om blomster, farger og fremgangsmåte kan du lese mer om på våre sider om blomster.

  Blomster

 • Prest og seremonileder

  Ved en kirkelig seremoni bistår vi med å skaffe en prest til begravelsen. Deretter vil presten ved den aktuelle kirken ta kontakt med de etterlatte for videre detaljer og informasjon.

  Med vår lange erfaring innen andre religiøse seremonier ordner vi kontakt mellom seremonisted og etterlatte ved behov. Forslag til taler ved en seremoni kan også anskaffes etter ønske.

  Prest og seremoniledere

Planleggingssamtale

Når noen dør

Ved en begravelse er det mange beslutninger som man må ta stilling til, enten man er etterlatt, eller man selv ønsker å planlegge sin egen, fremtidige begravelse.

Avtal samtale

Våre tjenester

Se alle tjenester