Slik velger og bestiller du blomster til begravelse

Slik velger og bestiller du blomster til begravelse

24. juni 2022

Mange synes det kan være vanskelig å velge blomster til begravelse eller kondolanseblomster til de etterlatte. Her har vi samlet noen tips til hvordan du kan gå frem for å velge blomster, sammen med en oppskrift på hvordan du enkelt kan bestille gjennom begravelsesbyrået.

Hvordan velge blomster til seremonien

Det kan være greit å vite at kistedekorasjonen til seremonien, altså blomstene som ligger oppå selve kisten, normalt er fra de aller nærmeste til avdøde. Annen nær familie og venner kan gjerne velge å sende en krans eller dekorasjon, mens de som kun ønsker å sende en enklere hilsen, gjerne velger en bårebukett.

Ved bestilling til en seremoni, har de etterlatte på forhånd valgt et fargetema til seremonien som skal gjenspeiles i dekorasjonene. Ved ønske om å bestille blomster til en begravelsesseremoni, trenger du i utgangspunktet kun å velge om du ønsker å sende en krans, bukett eller dekorasjon. Fargene på blomstene blir automatisk tilpasset seremoniens farger.

Du kan også velge å sende blomster til seremonien utenfor det satte fargetemaet for seremonien. I disse tilfellene er det fint å velge noe som gjenspeiler den avdøde, enten ved å velge vedkommendes favorittblomster, yndlingsfarge eller noe annet som minner om den avdøde.

Hvordan bestille blomster til begravelse eller etterlatte – steg for steg

Blomster kan enkelt bestilles via våre minnesider. Vi sørger for at blomster til begravelse blir sendt direkte til seremonistedet og plassert i lokalet, uten at du trenger å foreta deg noe. Kondolanseblomster til de etterlatte blir også automatisk sendt hjem til disse, uten at du trenger å huske adresse eller foreta deg noe annet.

  1. Gå til våre minnesider og søk opp personen du ønsker å bestille blomster til.
  2. Klikk deretter på ikonet for blomster som ligger ved avdødes navn.
  3. Her velger du om du ønsker å bestille blomster med levering til selve begravelsesseremonien eller om du ønsker at de skal leveres hjem til de etterlatte.
  4. Ved bestilling av blomster til seremonien får du opp et valg om å bestille buketter, kranser eller dekorasjoner i seremoniens farger, sammen med vårt generelle utvalg av blomsterdekorasjoner. Her kan du også velge om det skal være med sløyfe på blomstene med en sløyfetekst.
  5. Ved bestilling av kondolanseblomster til de etterlatte, får du opp et utvalg blomster der du kan velge å legge til et kort der du kan skrive en egen kondolanse til de etterlatte.
  6. Når blomster og eventuelle kort og sløyfetekster er valgt, legger du de i handlevognen og sjekker ut.
  7. Blomstene blir automatisk levert til riktig seremonisted og tid eller hjem til etterlatte, alt etter hva du har valgt. Du trenger ikke å gjøre noe mer.

 

Flere fordeler ved å bestille blomster gjennom begravelsesbyrå

Vi har et bredt utvalg blomster til begravelse, og kan levere både til lokalet der seremonien skal være og hjem til etterlatte. Se vårt utvalg av blomster og bårebuketter, eller bla i vår brosjyre for inspirasjon til ulike uttrykk og stemninger som bidrar til å sette et personlig preg.

 

Skal du planlegge en begravelse?

Relaterte artikler