Begravelse

Her kan du lese mer om begravelsen

Begravelse

Her kan du lese mer om begravelsen

Hva er en begravelse? Ordets betydning står for: “Der en person begraves eller senkes i jorden på slutten av en avskjedsseremoni”.

Om en situasjon oppstår der du som etterlatte skal avholde en begravelse for et familiemedlem eller en venn, er det mange ting etterlatte må tenke på. Vi har prøvd å samle sammen de viktigste faktorene for hva en bør tenke på når du som etterlatte skal arrangere en begravelse.

Hvordan starte planleggingen av en begravelse?

En tanke som ofte slår de etterlatte når et dødsfall inntreffer og man skal sette i gang planleggingen av en begravelse er, hvor skal man starte? Etter at den avdøde er hentet fra institusjon, sykehus, hjem eller lignende, vil første steget være å ta kontakt med ditt nærmeste Jølstad-kontor. For å finne ditt nærmeste kontor kan du gå inn på våre kontorsider, eller så vil ditt nærmeste kontor komme opp automatisk øverst i venstre hjørne på nettsiden vår.

Når du har funnet ditt nærmeste kontor settes planleggingssamtalen i gang. Du vil komme i kontakt med en av våre gravferdskonsulenter, som vil hjelpe deg med å komme i gang med planleggingen av en begravelse slik at avdøde får en verdig avskjed.

En planleggingssamtale tar som regel 2-3 timer. For mer informasjon om planleggingssamtalen, kan du lese mer ved å klikke på linken nedenfor.

Planleggingssamtale

Hvilke valgmuligheter har jeg til en begravelse?

Til en seremoni er det mange valg som skal tas. Alt fra blomster, kiste/urner, kirkeprogram, seremonitype, kistetransport, sang og musikk, osv. I seksjonen under vil du få mer kortfattet informasjon om hvilke valgmuligheter du har for å gjøre de beste valgene.

På Jølstad sine nettsider er det også muligheter for å planlegge sin egen begravelse. Her vil etterlatte ha mulighet til å innhente informasjon om ønskene den avdøde hadde til sin egen begravelse, noe som fører til at valgene man tar til en begravelse ofte blir enklere.

Valg av seremonitype

Alle begravelser er forskjellige. Noen ønsker et mer personlig preg på det, hvor de ønsker å gjennomføre en seremoni på sin måte. Jølstad samarbeider også med muslimske, kristne og human-etiske organisasjoner som kan bistå til at gjennomføringen av begravelsen skjer etter religion og livssyn. Som det ledende byrået i bransjen har vi lang erfaring med begravelser innen flere trossamfunn og forskjellige seremonityper.

Hvilken kiste skal jeg velge?

Hos Jølstad innehar vi et stort sortiment av kister i ulike utførelser og prisklasser. Alt fra eksklusive kister i mahogni, til enkle furukister. Du vil få muligheten til å velge den kisten som passer ditt budsjett. Hos oss kan du også ved ønske dekorere kisten selv.

Kistene vi leverer kommer uten religiøse symboler, men dette kan bestilles og ettermonteres.

Urner

Om den avdøde skal kremeres, har vi et bredt utvalg urner som du kan velge mellom. Alt fra gratis kommunale urner, til mahogny dekorerte urner. Her varierer prisklassene.

For å se hele vårt sortiment, kan du gå inn på våre sider om urner.

Kistetransport

Vi bistår med transport av kisten som skal begraves, enten den skal fraktes fra utlandet eller innenlands. Kostnadene for transporten avhenger av den avstanden som kisten skal fraktes.

For mer detaljert informasjon om pris, kan du ta kontakt med ditt lokale Jølstad-kontor eller lese mer om kistetransport på våre nettsider.

Sang og musikk

Sang og musikk til en begravelse er alltid en stor utfordring. Er det eksempelvis et ønske om å få noen du kjenner til å synge? Hvilke sanger skal du velge, og hvilke salmer skal leses? Valget av riktig sang, musikk og salmer setter gjerne prikken over i-en for å gi den avdøde den fortjente avskjeden som den fortjener.

Er du tom for ideer, kontakt din lokale gravferdskonsulent eller gå inn på våre sang- og musikksider og hent inspirasjon fra vår spilleliste som er integrert på våre nettsider.

Blomster

Valget av blomster til en begravelse, er med på å sette atmosfæren og farge på seremonien. For å forenkle prosessen med å bestille blomster via et ekstra kontaktledd, kan din blomsterbestilling gjøres via Jølstad sine egne butikksider for blomster.

Vårt utvalg av blomster kan du se på våre blomstersider eller du kan bla deg gjennom vår katalog under planleggingssamtalen du har med oss og foreta valgene da.

Mer informasjon om blomster, farger og fremgangsmåte kan du lese mer om på våre sider om blomster.

Programhefte

Når innholdet til begravelsen er laget, skal man gjerne bake dette inn i et design i et programhefte. Å lage, samt designe et programhefte til en begravelse er alltids utfordrende.

Vi har et bredt utvalg ferdige maler som du kan velge mellom, eller så kan du designe et eget personlig programhefte.

Prest og taler

Ved en kirkelig seremoni bistår Jølstad med å skaffe en prest til begravelsen. Deretter vil presten ved den aktuelle kirken ta kontakt med de etterlatte for videre detaljer og informasjon.

Med vår lange erfaring innen andre religiøse seremonier ordner vi kontakt mellom seremonisted og etterlatte ved behov. Forslag til taler ved en seremoni kan også anskaffes etter ønske.

Les mer på våre nettsider for mer informasjon om prest og taler.

Minnesamvær

Etter begravelsen samles det gjerne til minnesamvær med familie og venner for en fin avslutning etter seremonien.

Vi kan bistå med å finne lokaler med eventuell catering i et lokale/område i nærheten der begravelsen finner sted. Ønsker om mat, lokaler og antall gjester informeres til gravferdskonsulenten under planleggingssamtalen, så fikser og organiserer vi resten.